Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Integrale burn-out behandeling

Er zijn op dit moment geen startmomenten beschikbaar voor deze opleiding..


Kom krachtig uit je burn-out en blijf eruit

 • Kom snel en sterk uit je burn-out met een op maat behandeling
 • Krijg je hoofd, hart en lichaam weer in de juiste balans
 • Leer efficiënt omgaan met stressfactoren en voorkom terugval

De balans terugvinden is vaak een moeizaam en ongrijpbaar proces. Dat kan en moet anders. Veel behandelprogramma’s focussen op de symptomen van burn-out. Met als gevolg: langer ziek, terugvallen of onvolledig herstel. Met dit programma herstel je niet alleen duurzaam, maar versterk je jezelf in de basis. Zodat je beter omgaat met stress, druk en de uitdagingen van het leven.

Meer over deze opleiding


Onderwerpen

Kom krachtig uit je burn-out en blijf eruit

De balans terugvinden is vaak een moeizaam en ongrijpbaar proces. Dat kan en moet anders. Veel behandelprogramma’s focussen op de symptomen van burn-out. Met als gevolg: langer ziek, terugvallen of onvolledig herstel. Met dit programma herstel je niet alleen duurzaam, maar versterk je jezelf in de basis. Zodat je beter omgaat met stress, druk en de uitdagingen van het leven.

 • Kom snel en sterk uit je burn-out met een op maat behandeling
 • Krijg je hoofd, hart en lichaam weer in de juiste balans
 • Leer efficiënt omgaan met stressfactoren en voorkom terugval

Overzicht

Uitvoering
Training
Duur
8 dagen (52 weken)
Kosten
€ 5.038,00 (excl. BTW)

Dit ga je leren in Integrale burn-out behandeling

Tijdens deze integrale behandeling herstel je duurzaam van een burn-out. Je werkt aan de verbinding tussen hoofd, hart en lichaam en ontwikkelt je bewustzijn. Waar gedij je bij? En waarbij niet? Hoe overwin je jouw stressfactoren? In 5 stappen kom je met een persoonlijk programma uit je burn-out. En leer je (weer) veerkrachtig in je werk en leven te staan.

Je krijgt een eigen begeleidingsteam, bestaande uit een casemanager, burn-outcoach, gedragstrainer en een lifestylespecialist (voeding en beweging). Het programma duurt één jaar. De herstelfase van drie maanden is het meest intensief. Daarna werken we samen aan jouw groei en versterk je jezelf. En in de laatste zes maanden gaan we aan de slag met terugvalpreventie, zodat je ook blijvend herstelt.

In vijf stappen naar herstel:

 • Vrijblijvend adviesgesprek
 • Intake en metingen
 • Herstel
 • Groei
 • Terugvalpreventie

New Heroes

Tijdens deze training krijg jij toegang tot het online platform New Heroes. Je gaat actief aan de slag met enkele opdrachten uit de leerreizen van New Heroes. Daarnaast kun jij op eigen initiatief verder werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. 

Resultaten

 • Je bent volledig en blijvend hersteld van je burn-out 
 • Je staat weer vol energie in het leven en vertrouwt op je eigen veerkracht
 • Je herkent stress en weet daarmee om te gaan
 • Je neemt eigen verantwoordelijkheid en maakt betere keuzes
 • Je versterkt jezelf en weet het beste in jezelf naar boven te halen
 • Je kunt de herstelde balans vasthouden en verstevigen

Inhoud

Adviesgesprek

Vermoed je een burn-out? In een vrijblijvend adviesgesprek verkennen we de situatie. Is er daadwerkelijk sprake van een burn-out of speelt er toch iets anders? We leggen uit hoe wij kunnen helpen zodat je weer snel vol energie van het leven kunt genieten.

Intake en metingen

Betrouwbare metingen middels vragenlijsten stellen de mate van burnout vast. Tijdens een persoonlijk gesprek met de casemanager wordt de uitslag met je gedeeld. De casemanager geeft jou advies over het best passende behandelplan.

Fase 1 Herstel (3 maanden)

Het programma biedt een stevig fundament voor efficiënt, snel en duurzaam herstel. Met een combinatie van groepssessies en individuele coaching ontwikkel je jouw bewustwording en balans. Je ontdekt de oorzaken van een burn-out en jouw eigen rol daarin. Daarnaast werken we aan je lichamelijke gezondheid en start het voedingsprogramma.

Fase 2 Groei (3 maanden)

De energie komt terug. Je bent meer in balans en groeit door zelf verantwoordelijkheid te nemen en betere keuzes te maken. Met individuele coachsessies en begeleide groepsintervisie haal je het beste in jezelf naar boven. Thematische oefenboeken ondersteunen je. Ook betrekken we de inner circle: partner, vrienden, familie en/of collega’s.

Fase 3 Terugvalpreventie (6 maanden)

Je staat weer vol in het leven, vertrouwt op je eigen veerkracht en gaat goed om met stress. In deze fase leer je de herstelde balans vasthouden en duurzaam verstevigen. De terugvalpreventie bestaat naast begeleiding door je persoonlijke casemanager uit begeleide groepsintervisie, workshops en een online ontwikkelprogramma.

Kosten en financiering

Kosten

Jouw investering in Integrale burn-out behandeling bedraagt € 5038,00 (exclusief 21% btw).

Trainingsmateriaal

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal.

Hiervoor betaal je een bedrag van € 36,00 (exclusief btw). Je ontvangt:

 • NewHeroes abonnement 6 maanden blended
 • Materiaalpakket

Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals handouts, persoonlijke licentie voor de leercommunity, online tests/scans én zes maanden toegang tot het online platform van New Heroes. Mocht je reeds in het bezit zijn van bovengenoemde literatuur of om een andere reden de literatuur niet via ons willen ontvangen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving.

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee, ontbijt, diners en overnachtingen betaal je een totaalbedrag van € 921,00 exclusief btw.

Traject

Advies- en intake gesprek

Het vermoeden van een burn-out? In een vrijblijvend adviesgesprek verkennen we jouw situatie. Is er wellicht sprake van een burn-out of speelt er toch iets anders? Je krijgt informatie over onze behandelprogamma’s en vervolgstappen. Middels een betrouwbare meeting stellen we de mate van burn-out vast. Tijdens de intake deelt de casemanager de uitslag van de meting met jou en de casemanager geeft jou advies over het best passende behandelprogramma.

Behandeling

De totale doorlooptijd van de training bedraagt 12 maanden en is verdeeld in dri fasen: Herstel (3 maanden), Groei (3 maanden) en terugvalpreventie (6 maanden). De behandeling bestaat uit diverse onderdelen: training, persoonlijke coaching, begeleide intervisie, bewegings- en voedingsadvies en diverse metingen. 

Bijeenkomst: 1 x 3 dagen

 • Dag 1 van 12.00 tot 21.00 uur
 • Dag 2 van 08.00 tot 21.00 uur
 • Dag 3 van 08.00 tot 12.00 uur

Bijeenkomst: 4 x 1 dag

 • 1 dag van 10.00 tot 17.00 uur

Trainingsmiddag Innercircle

 • 1 middag van 14.00 tot 17.00 uur

Intervisiebijeenkomst: 7 x 2 uur

 • van 10.00 tot 12.00 uur

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 12 deelnemers.

Nu starten met Integrale burn-out behandeling

Er zijn op dit moment geen startmomenten beschikbaar voor deze opleiding.

Integrale burn-out behandeling

€ 5.038,00 excl. BTW

Startmoment wordt met je afgestemd


Materiaal € 36,00 excl. BTW

Arrangement € 921,00 excl. BTW

Totaal

€ 5.995,00 excl. BTW

Incl. materiaal en arrangementen

Afhankelijk van jouw situatie wordt de training belast met btw. Wanneer je in aanmerking komt voor een btw-vrijgestelde trainingsprijs berekenen wij een toeslag van 10%.

Ook als incompany beschikbaar

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Michiel van Riel

Opleidingsadviseur

Gerelateerde opleidingen

Deze trainingen zijn misschien ook wat voor jou