Vitaliteit & Stress.

Uit wetenschappelijk onderzoek van Schouten & Nelissen blijkt dat ruim 40% van alle medewerkers structureel werkstress ervaart. En 34% van werkend Nederland loopt risico op een burn-out. Wij helpen mensen en organisaties veerkrachtig en vitaal te blijven. Met opleidingen rondom vitaliteitsmanagement en trainingen die stress reduceren. Of door middel van lifestyle coaching. Maar ook door het uitvoeren van vitaliteitsprogramma'smedewerkersonderzoek en het toepassen van onze actieteamaanpak.

Bekijk hieronder de mogelijkheden voor organisatieontwikkeling of persoonlijke ontwikkeling. 

Trainingen die je sterker maken.

Opleidingen voor professionals.

Vitaliteit & stress.

Vitale medewerkers die vanuit een goede balans met passie en energie werken, maken het verschil! Vitale medewerkers beschikken over de energie om het werk aan te kunnen, en de wil en motivatie om actief bij te dragen aan de organisatie. Vitaliteit ontstaat daar waar medewerkers een goede balans ervaren tussen wat energie vraagt en energie geeft. Daarbij zijn vitale medewerkers in staat om afstand van het werk te nemen zodat zij weer op kunnen laden.

De balans waaruit vitaliteit ontstaat gaat daarmee verder dan het werk alleen. Ontspanning, fysiek en mentaal, zorgt voor het nodige herstel om vitaal te blijven. Vitaliteit heeft een directe invloed op duurzame inzetbaarheid en gezondheid van medewerkers en zorgt voor creativiteit en innovatie. Vitale medewerkers presteren daarbij beter in vergelijking tot hun niet vitale collega’s.

Daarmee is vitaliteit cruciaal voor de continuïteit van organisaties. Fysieke en mentale vitaliteit zijn echter niet vanzelfsprekend. Medewerkers die langdurig uit balans zijn en stress ervaren, verliezen niet alleen hun vitaliteit maar kunnen daar ziek van worden wat tot langdurige uitval kan leiden. Van vitaliteit moet je daarom werk maken. Door aandacht te schenken aan het creëren van balans, aan afstand kunnen nemen van het werk, maar ook door het versterken van persoonlijke kracht.

Schouten & Nelissen is dé expert op het gebied van vitaliteit, zowel preventief als curatief. Wij creëren en delen kennis over vitaliteit van mens en organisatie vanuit empirisch onderzoek. Daarmee verbinden we business en science. Onze klanten bieden wij evidence-based interventies die vitaliteit versterken en stress en uitval reduceren. Wij adviseren en begeleiden organisaties vanuit onze expertise in verandertrajecten die vitaliteit  vergroten.